Симеоне: Този формат ни задължава да печелим

Диего Симеоне говори след победата на водения от него отбора на Атлетико Мадрид с 2:1 срещу тима на РБ Лайпциг в първия кръг от основната схема на Шампионската лига. “Дюшекчиите” играха много по-добре от своя съперник, но стигнаха до победата чак в изтичащите секунди на редовното време.

“Момчетата изиграха добър мач. Съперникът се възползва от много добра контраатака и оттам се опитахме да атакуваме по различни начини. Имахме три или четири шанса, които не можахме да отбележим. Изглеждаше, че победата може да ни се изплъзне, тогава дойде страхотният гол на Хименес. Мачът беше много добър, дори и да беше завършил наравно. Колективната работа, която се вършеше през цялото време, беше добра. Справихме се по различни начини и постигнахме важна победа”, каза Симеоне.

Следващият съперник в “турнира на богатите” за Атлетико Мадрид е отборът на Бенфика, който също постигна много трудна победа в гостуването си на Цървена Звезда.

“Следващата битка е в Португалия, отиваме там след 10 дни. Този формат ни задължава да печелим. Днес равенството нямаше да ни свърши работа. Форматът изисква победи. Тези, които печелят повече, ще бъдат сред първите осем, което позволява да се играят два мача по-малко”, каза Симеоне.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Сподели