Макс ли е фаворит за квалификацията в Унгария?

Ландо Норис с Макларън завърши на първо място втората тренировка за Гран При на Унгария вчера, а световният шампион Макс Верстапен с Ред Бул остана на над две десети от секундата зад него. Защо тогава при сравнението на квалификационното темпо на двамата се смята, че Макс е фаворитът за днес?

Съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко даде частично обяснение на това, като предположи, че в Макларън са използвали пълните възможности на задвижващата система на Мерцедес, докато в Ред Бул задвижващата система е работила на по-ниски обороти. И разбира се, доктор Марко потвърди и, че промените по RB20 на Верстапен работят така, както тимът е очаквал, т.е реално има подобрение.

Симулациите, изградени на базата на времената от вчера плюс потенциалните подобрения с повече мощност, дават скромен аванс на Верстапен и Ред Бул – около 2 стотни от секундата пред Норис Макларън.

Веднага зад тях се нарежда Мерцедес, но на около 0,3 секунди от Ред Бул и с около 4 стотни от секундата аванс пред Ферари, което може да означава интересна битка за местата на втора или трета редица.

Очаква се, че изненадата в средата на колоната ще е RB – с изоставане от 0,65 секунди на обиколка вторият тим на Ред Бул има шанс за нещо повече от място в топ 10, следван от Астън Мартин и Хаас.

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages

Сподели